SŁUPSK

tel. 59 842 40 81

PONIEDZIAŁEK-WTOREK: nieczynne
ŚRODA: 12:00-16:00
CZWARTEK-NIEDZIELA: 10:00-17:00

Oddział – Muzeum Wsi Słowińskiej
w Klukach

tel. 59 846 30 20
PONIEDZIAŁEK: 11:00-15:00
WTOREK-NIEDZIELA: 10:00-18:00

Oddział – Muzeum Kultury Ludowej Pomorza w Swołowie
tel. 59 811 94 10
PONIEDZIAŁEK: nieczynne
WTOREK: 10:00-15:00
ŚRODA-NIEDZIELA: 10:00-16:00

Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku
serdecznie zaprasza
na Jarmark Gryfitów

w każdą niedzielę lipca i sierpnia od 11.00 do 15.00
na Rynku Rybackim przed Spichlerzem Richtera

Słupskie spotkania z kulturą, historią i sztuką regionu połączone z targiem rzeczy niezwykłych i ciekawych.

Zapraszamy na trzeci w tym roku Jarmark Gryfitów. Gościem Jarmarku organizowanego przez Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku będzie Słupski Ośrodek Kultury pt.

„EKO-SOK. Jarmark ze Słupskim Ośrodkiem Kultury”

 W tym tygodniu motywem przewodnim będzie synergia kultury i ekologii, czyli po prostu EKO-SOK! W przestrzeni Rynku Rybackiego zaprezentowana zostanie bogata oferta kulturalna Słupskiego Ośrodka Kultury, kierowana do jak największej grupy odbiorców.

Przy stoiskach rękodzielniczych będzie można oddać się radosnej pracy twórczej, uszyć płócienne torby, a także poznać tajniki tworzenia pięknych, ekologicznych ozdób.

Nie zabraknie również występów i animacji teatralnych. Aala i Oola zapraszają na pokaz sztuki kuglarskiej i warsztaty, w trakcie których zdradzą tajniki żonglerki. Instruktorzy z Ośrodka Teatralnego RONDO zapraszają natomiast dzieci i ich rodziców do aktywnego udziału w spontanicznej realizacji spektaklu „Bardzo głodna gąsienica”, zainspirowanego historią spod pióra Erica Carle’a. Uczestnicy zostaną zaangażowani do przygotowania scenografii i rekwizytów, a także wcielenia się w rolę tytułowej larwy. Czas spędzony na świeżym powietrzu swymi występami umilą wokalistki ze Studia Piosenki Słupskiego Ośrodka Kultury.

Podczas 4-godzinnego bloku, jako przerywnik od działań kulturalnych, będzie można posłuchać rozmów o tematyce ekologicznej, a gośćmi panelu będą Justyna Brańka z firmy BRANQ oraz Sylwia Lorkiewicz-Kido, technolog żywienia i żywności człowieka.

Wstęp wolny. Zapraszamy serdecznie.